Mijn blik op gelukkig zijn

Vraag je je weleens af, hoe ben ik in deze situatie terecht gekomen? Of hoe kom ik hier weer uit?
Mij helpt het om dan stil te staan en mij te realiseren

‘dat wat ik denk bepaalt mijn overtuiging en hoe ik mij daaronder voel’.

Goed nieuws dus!

Als je namelijk invloed hebt op je gedachten dan kun je deze ook veranderen. Misschien is de omstandigheid waarin je je bevindt dan niet meteen anders, wel de manier waarop je dit ervaart. Dat geeft ruimte!

Vragen om je op weg te helpen
Raakt iets je negatief? Adem eerst een paar keer diep in en uit. Als je rustiger bent, stel jezelf dan de volgende vragen; – klopt het wat ik denk? Wat zegt het dat ik geraakt ben over mij? (in plaats van de ander) Wat kan ik hiervan leren? Wat verander ik ten goede?

Voorbeeld: Gaat het minder hard regenen als je kromgebogen op je fiets zit? Gaat de file eerder over als gestrest achter het stuur zit?

Zin in een tip voor een glimlach in je leven? Lees dan verder.
1. Kijk eens naar wat je wel hebt! Ook in de niet-materiƫle zin. Besef je hoe rijk je bent door de ogenschijnlijke eenvoudige zaken als: een glimlach van een kind, de vogels die voor je zingen, de zon die elke dag weer opkomt, de schoenen aan je voeten, spreken in vrijheid. Iedereen heeft genoeg om dankbaar voor te zijn.
2. Wil je gelijk of geluk? Laat het los als je het niet kan veranderen en lach om je ongelijk.
3. Waar voedt je jezelf mee? Waar kijk je naar? Wat lees je? Wat eet je?
4. Wees zelf een voorbeeld voor dat wat je anders wilt zien in de wereld. Ook als de rest het niet doet. Elk verschil maakt een verschil.
5. Zeg nee, tegen wat je energie kost en vooral ja, tegen dat wat je blij maakt. Moeilijk? Besef dat alleen jij verantwoording kunt nemen voor je eigen leven. Iedereen tevreden stellen lukt niet. Zeg met liefde en respect nee.
6. Wees royaal met kleine zaken die groot verschil maken. Geef een compliment, doe iets onverwachts positiefs voor een ander.
7. Hou vertrouwen in je eigen kunnen. En vraag hulp als je het niet kunt dragen want je bent niet alleen op deze aardkloot:-)
8. Geef liefdevolle, onvoorwaardelijke aandacht aan iets: een mens, een dier, een plant. Zorgen voor iets is ook zorgen voor jezelf.

Copyright Claudia Brugman 2017